Woonhuis verzekering

  • Complete dekking
  • Standaard glasverzekering
  • Inclusief bijgebouwen

Met de Woonhuisverzekering van Beyoung verzekeringen bent u verzekerd tegen schade aan uw woonhuis als gevolg van onder andere brand, storm en blikseminslag. Deze verzekering wordt ook wel opstalverzekering genoemd.

Bereken mijn premie

Uw grootste bezit nooit onderverzekerd

U wilt toch dat uw grootste bezitting goed verzekerd is?

Met deze verzekering verzekert u de herbouwwaarde van uw huis. Onder herbouwwaarde verstaan wij het bedrag dat nodig is om uw woonhuis op dezelfde plaats en met dezelfde bestemming te herbouwen.

Premie berekenen

Bereken binnen 20 seconden uw premie

Bereken mijn premie

Schade

Heeft u schade aan uw woning?

Meld direct uw schade

Voorwaarden

Bekijk de voorwaarden van onze woonhuis verzekering

Bekijk voorwaarden

U bent verzekerd voor plotselinge en onvoorziene schade aan uw woning. De verzekering geldt ook voor schade tijdens verbouwing of leegstand. Ook extra kosten die gemaakt moeten worden om bijvoorbeeld verdere schade te voorkomen, uw spullen veilig te stellen of noodvoorzieningen te treffen worden vergoed. Verzekerd zijn uw woning, de fundering van uw woning en zaken die vastzitten aan uw woning zoals zonwering, antennes, buitenlampen en zonnepanelen.


Standaard glasverzekering

Een glasverzekering zit bij ons standaard in de woonhuisverzekering. Schade aan of het breken van glas in de ramen/kozijnen, dakramen, deuren, serres en koepels of op de daken van je woning is dan in de meeste gevallen verzekerd.

Garantie tegen onderverzekering

Bij ons heeft u een garantie tegen onderverzekering. Dat betekent dat wij uw schadevergoeding niet verlagen als bij schade blijkt dat het verzekerde bedrag eigenlijk te laag is ten opzichte van de waarde van uw woning. Om voor deze garantie in aanmerking te komen dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen.

  • De garantie tegen onderverzekering geldt voor 10 jaar. Om de garantie tegen onderverzekering te verlengen, stellen wij na 10 jaar de waarde van uw woning opnieuw vast. Wij vragen u daarvoor een herbouwwaardemeter in te vullen. Ontvangen wij die niet tijdig van u retour, dan vervalt uw garantie tegen onderverzekering. Het verzekerde bedrag op uw polisblad geldt dan weer als uitgangspunt bij het vaststellen van de schade.
  • Wij kunnen u ook op andere momenten vragen om opnieuw een herbouwwaardemeter in te vullen. Bijvoorbeeld na een schade of als u verhuist.

Voor sommige spullen en situaties geldt een bijzondere dekking. Bijvoorbeeld voor de tuin. Ook voor sommige kosten die u moet maken in verband met de schade heeft u recht op een vergoeding.

Bovenop de verzekerde som kunt u een vergoeding krijgen van maximaal:

Bereddingskosten: Kosten om uw spullen veilig te stellen € 35.000,-
Opruimingskosten en saneringskosten € 35.000,-
Verplichte veiligheidsmaatregelen € 35.000,-
Herstelkosten van de tuin en beplanting
(behalve schade ontstaan door: het weer, (poging tot) inbraak, (poging tot) diefstal, vandalisme).
€ 35.000,-
Extra vergoeding wanneer uw woning onbewoonbaar is
(Tijdelijke huisvesting, verlies van huurinkomsten, vervoer en opslag van uw inboedel)
€ 20.000,-
Andere noodzakelijke kosten die aantoonbaar zijn gemaakt in verband met de verzekerde schade. € 1.500,-

Onze voordelen

  • Online afsluiten
  • Geen poliskosten
  • Telefonisch bereikbaar
  • 14 Dagen bedenktijd

Online afsluiten

Doordat u zelf uw verzekering online afsluit en zelf veel online regelt kunnen wij de kosten laag houden. Door de vergevorderde automatisering kunnen wij u snel en eenvoudig van dienst zijn. U ontvangt van ons direct een bericht met uw polisvoorwaarden. Wordt uw verzekering niet direct online geaccepteerd dan houden wij u op de hoogte.

Telefonisch bereikbaar

U sluit uw verzekeringen online af en u kunt veel online zelf regelen. Mocht u nog vragen hebben of er zelf niet uitkomen? Dan staat er deskundig team voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Onze klantenservice kent ruime openingstijden en lossen graag uw problemen op.

Geen poliskosten

U betaald bij ons geen polis kosten of administratie kosten. De prijzen die wij u tonen zijn inclusief alle belastingen. U ontvangt achteraf geen verrassingen en weet direct waar u aan toe bent.

14 Dagen bedenktijd

Voor al onze verzekeringen geldt dat u 14 dagen bedenktijd heeft. Bent u achteraf niet tevreden over onze dienst of product? Dan kunt u kosteloos, zonder opgaaf van redenen, uw verzekering annuleren. Wij doen dan alsof uw verzekering nooit bestaan heeft.

Samenwonend met kinderen
Nuttig
7
Goed tarief

Een complete dekking voor een acceptabel tarief

Niets

Samenwonend
1× Nuttig
8
Snel en duidelijk!

snelle reacties, duidelijk via de mail, goed overzicht polisbladen, goede telefonische bereikbaarheid.

telefonist wat eerst heel gehaast, werd in de loop van het gesrpek beter

Een inboedelverzekering verzekert schade aan roerende goederen, een opstalverzekering verzekert schade aan onroerende goederen. Maar wat betekent dit? We leggen hier beide verzekeringen kort uit.

Inboedelverzekering: voor uw spullen in en om het huis
‘Roerende goederen’ zijn de spullen die in uw huis staan (zoals meubels, televisies, kleding, sieraden, etc.). Een inboedelverzekering vergoedt deze spullen bij schade. De meest voorkomende oorzaken van deze schade zijn brand en diefstal. Wij hanteren een goede allrisk dekking, zo zijn bijvoorbeeld uw tuinmeubels in uw tuin of op uw balkon gewoon meeverzekerd tegen diefstal.

Opstelverzekering: voor uw huis zelf
‘Onroerende goederen’ is uw huis zelf (zoals de muren, het dak, deuren, kozijnen e.d.) en de spullen die aan het huis vastzitten (bijvoorbeeld de keuken, het bad, behang, vloerbedekking, e.d.). Een opstalverzekering dekt deze schade. Brand, wateroverlast (bijvoorbeeld een gesprongen leiding bij de bovenburen) en inbraak zijn de grootste boosdoeners.

Misverstanden tussen inboedel en opstal
Er zijn spullen die de ene verzekeraar ziet als opstal, terwijl de andere verzekeraar dezelfde spullen ziet als inboedel. Om misverstanden te voorkomen, raadt de Consumentenbond aan de inboedelverzekering en opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.
De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om dezelfde woning op dezelfde locatie opnieuw te bouwen. De herbouwwaarde is de kern van uw opstalverzekering. Het is belangrijk dat deze zorgvuldig wordt vastgesteld.

Vaststellen van de herbouwwaarde
De herbouwwaarde wordt bepaald met een herbouwwaardemeter (ook wel ‘herbouwmeter’ genoemd). De herbouwmeter wordt gebruikt voor bijna alle type woningen, met uitzondering van grachtenpanden, monumentale woningen, zeer luxe en/of grote bungalows, villa’s, landhuizen, en grote zakelijke objecten. Een appartement is meestal verzekerd via de Vereniging van Eigenaren.

U kunt de herbouwwaarde uitrekenen via verschillende online herbouwmeters. Ook kunt u uw woning laten taxeren. Hier zijn natuurlijk wel kosten aan verbonden. Bij de meeste verzekeraars wordt de herbouwwaarde bij het aanvragen van de opstalverzekering bepaald. Wij gebruiken hiervoor de herbouwmeter van het Verbond van Verzekeraars.

Actuele herbouwwaarde
Ieder jaar verhogen of verlagen wij het bedrag waarvoor u verzekerd bent en de premie die daarbij hoort. Dit wordt indexeren genoemd. Indexeren is nodig, omdat ook de herbouwkosten van woningen veranderen. Bijvoorbeeld omdat bouwmaterialen duurder worden. Zo bent u altijd goed verzekerd voor de meest actuele herbouwwaarde.
Aanpassingen aan uw woning zoals een verbouwing of uitbreiding kunnen gevolgen hebben voor uw verzekering. Daarom moet u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Ook een andere bestemming van de woning of ander gebruik (zoals kamerverhuur) of leegstand moet u melden.

Hulp nodig?

Wij staan voor u klaar!

Naar de klantenservice

Veel gestelde vragen

040 - 702 03 09

Momenteel gesloten

Klantenwaardering 7.8

Meer over klanttevredenheid