Groene kaart caravan, aanhanger of vouwwagen, wanneer is dat nodig?

Veel Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met hun caravan, vouwwagen of aanhangwagen om te genieten van hun welverdiende vakantie. In Nederland en in alle landen die op de groene kaart staan, zijn aangekoppelde caravans en aanhangers standaard meeverzekerd (voor schades aan anderen toegebracht) op de WA autoverzekering. Op de groene kaart ziet u dan de code AF staan. In de meeste landen is dat voldoende, maar in bepaalde landen heeft u voor uw caravan een eigen groene kaart nodig.

In Duitsland, Polen en Spanje is een aparte groene kaart verplicht
Als uw caravan of aanhanger zwaarder is dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen), dan heeft deze ook een eigen (geel) kenteken. Als u met uw caravan of aanhanger naar Duitsland, Polen of Spanje op vakantie gaat, dan heeft u voor dit kenteken ook een aparte groene kaart nodig. Dit geldt ook als u door deze landen heen rijdt, bijvoorbeeld op weg naar Italiƫ, Portugal, Zwisterland of Oostenrijk.

Aanvragen groene kaart aanhanger / caravan
Een groene kaart voor uw caravan kunt u bij ons aanvragen. U krijgt dan van ons de groene kaart digitaal toegestuurd. Houd de volgende gegevens bij de hand als u een groene kaart aanvraagt:

Merk
Type
Kenteken
Chassisnummer

Terug naar overzicht