Welke accessoires zijn standaard verzekerd en wat wordt onder accessoires verstaan?

Accessoire? Of standaard onderdeel van uw voertuig
Als de accessoire in de fabriek al op de auto zat, dan hoeft u hier geen rekening mee te houden in uw verzekering. Dit wordt ook wel 'accessoire af-fabriek' genoemd. De waarde is dan meegenomen in de nieuwwaarde. Als ze niet op uw auto zaten toen de auto door de fabrikant of importeur werd afgeleverd, dan beschouwen wij ze als een accessoire.

Wat is standaard verzekerd?
Uw accessoires zijn bij onze auto en motor verzekering standaard meeverzekerd. Uw auto accessoires zijn verzekerd tot een bedrag van €1.000,-, uw motor accessoires tot €1.500,- U hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Wel of geen accessoire
Met accessoires bedoelen wij een accessoire die pas na aflevering bij de fabriek in de auto is ingebouwd of gemonteerd. Bijvoorbeeld een later ingebouwd navigatiesysteem of een later ingebouwde geluidsinstallatie. Accessoires die af-fabriek in de auto aanwezig waren, beschouwen wij niet als een accessoires, deze zijn standaard al meeverzekerd. Accessoires die los meegenomen kunnen worden, zoals een Tom Tom, zijn voor ons ook geen accessoires.

Terug naar overzicht